2017-02-17
天朗气清,一早约咗朋友今日黎个relaxing lunch。西环呢排多咗好多餐厅,朋友就拣咗呢间试下~ 佢喺坚尼地城站一出士美菲路一路向海直行就会见到。 餐厅环境几舒适,装修几雅致。12:00pm 去到唔使等位,可以即刻入去坐。未落ORDER先上个面包条比你食住先~佢有两款式lunch, 一款系普通lunch set from $58~88,另一个系executive lunch set $128~168。难得出嚟relax,梗系食个executive lunch set啦 ~ 我地叫左芝士焗比目鱼茄茸汁同烤顶级纽西兰牛柳拼大虾~先上头盘 - 烟三文鱼沙律 ,烟三文鱼配埋个酸醋汁,感觉好清新, 令人胃口大增 。跟住再上个系西兰花忌廉汤,饮落有一粒粒西兰花, 有诚意之作~跟住到主菜: 芝士焗比目鱼茄茸汁 - 块鱼上面有成大块芝士 ,个人好钟意食芝士,觉得个芝士个配撘几夹。个比目鱼煎得外脆内软,好JUICY,唔会好似有D煎到干争争咁。烤顶级纽西兰牛柳拼大虾 - 牛柳原来有两块, 七成熟啱啱好, 食落好有牛嘅味道 ,份量够晒。另外要赞嘅系个配菜薯角,我哋两个人都系拣咗跟薯角~ 咁佢成篮上,
佢喺坚尼地城站一出士美菲路一路向海直行就会见到。 餐厅环境几舒适,装修几雅致。12:00pm 去到唔使等位,可以即刻入去坐。 未落ORDER先上个面包条比你食住先~ 佢有两款式lunch, 一款系普通lunch set from $58~88,另一个系executive lunch set $128~168。难得出嚟relax,梗系食个executive lunch set啦 ~ 我地叫左芝士焗比目鱼茄茸汁同烤顶级纽西兰牛柳拼大虾~ 先上头盘 - 烟三文鱼沙律 ,烟三文鱼配埋个酸醋汁,感觉好清新, 令人胃口大增 。 跟住再上个系西兰花忌廉汤,饮落有一粒粒西兰花, 有诚意之作~