2024-12-27
少有哋去西环,专登上网摷吓有咩嘢好食,揾到呢间墨西哥菜唔错㖞,而且环境又几好,就即刻订枱。Set Lunch 包前菜(餐汤或沙律)及主食(有五款),饮品另加钱(汽水+$8)。是日餐汤系椰菜花忌廉汤,味道偏清淡,汤中附送一片粟米片。汽水系罐装,倒入一个骷髅头造型嘅杯,玩味十足。Half Quesadilla 半份墨西哥煎饼($118)有多款馅料可以拣,要咗 mole chiecken 摩尔鸡肉,其他配料有墨西哥辣椒、车打芝士、红洋葱、菠菜、三色灯笼椒。另外仲有三款酱料,酸忌廉、蕃茄蓉、牛油果酱。半份嘅份量有四片,半径约有五吋,饼皮煎得香脆,但食落软熟,馅料十分足,味道浓郁,如自行加上三款清新嘅酱料,可中和味道。Nachos 自家制粟米片,一碟有12片,有四款味道可以拣,配以酸忌廉、蕃茄蓉、牛油果酱三款酱料。Chilli Con Carne 牛肉辣椒酱粟米片($148)每片粟米片上舖上牛肉肉酱、车打芝士、墨西哥辣椒,然后再用焗炉焗到更香口。自家制粟米片香脆,食到好重嘅粟米味;芝士牛肉辣椒酱十分惹味,味道浓郁,可自行加上三款清新嘅酱料,中和味道。本来都有少少担心,会唔会太辣,始终墨西哥辣椒系
是日餐汤系椰菜花忌廉汤,味道偏清淡,汤中附送一片粟米片。
汽水系罐装,倒入一个骷髅头造型嘅杯,玩味十足。
Half Quesadilla 半份墨西哥煎饼($118)
本来都有少少担心,会唔会太辣,始终墨西哥辣椒系我心目中应该系好辣嘅,好在两款嘢食虽然都有墨西哥辣椒,但辣度系可以接受的。但如果想再刺激啲,枱面上有两支辣椒酱,两支我都试咗啲啲,红色嘅就好辣带酸,绿色嘅就好鬼辣带微酸加好强后劲。
餐厅室外室内装修都好靓,室外外墙喷画,室内大量墨西哥帽做装饰,成个氛围好舒服,因为就快 X'mas,加埋圣诞装饰,气氛更好。
PS:另收加一服务费。