2018-12-22
西环:Fish & Chick- 午市套餐(本地新鲜鲈鱼炸鱼薯条、炸磨菇沙律、餐饮,$108)Fish & chips 食过好多次,但用本地新鲜鱼整既就系第一次食!有盲曹、鲈鱼、鲷鱼可以拣,亦可以拣番纽西兰蓝鳕鱼,我唔系好识鱼😂就拣左我唯一识既鲈鱼,啖啖肉,正!炸浆薄脆,鱼肉嫩滑多汁,第一次有炸鱼比到我食紧鲜鱼既感觉!-小店另一招牌是烤鸡,见到半开放式厨房内有个烤鸡炉!烤鸡皮好薄好脆,肉很嫩,餣得入味,亦非常唔错!-另外还点了橄榄油炒香蒜片辣椒意粉😍一道经典意粉,意粉弹牙、用油慷慨、用上大量蒜片、加上辣椒香辣,非常惹味,是简单就是美的一道菜。-前菜我和朋友选了炸磨菇沙律和炸蟹肉球沙律,炸磨菇多汁,蟹肉球则很诚意,吃到满满蟹肉丝。-小店坐位不多,餐牌选择也不多,其实我个人是偏好这种专做某几样产品的店,今次都无拣错,食左几样都觉得几好!推介比喜欢食鱼同炸鱼既人!