2019-02-13 25 浏览
今日同朋友喺西环食完晚饭,食到饱饱地沿住电车路行左去坚离地城呢边,想食个甜品继续坐倾下计,就揾左呢间半糖主义试下😙😙我见个名叫半糖主义,主打稀少糖系列,仲有好多特别款式嘅甜品,例如紫薯waffle,花茶等等,卖相非常吸引, 睇相都流口水!今日我地叫左豆乳拿破仑($68)、伯爵茶炖蛋($50)、玫瑰洛神花草莓花茶($32), 价钱正常,但性价比高。 豆乳拿破仑豆味香浓,甜而不腻,拿破仑饼松脆可口,隔离个雪糕球都好好味, 特别一提佢伴碟嘅糯米丸子煮得恰到好处!伯爵茶炖蛋就好浓嘅奶味,口感好creamy!! 玫瑰洛神花草莓花茶系今晚最令我满意嘅,因为平时饮洛神杀神花茶都觉得过酸,但系可能今次加咗玫瑰同草莓,感觉好清新,食完甜品再饮茶即刻可以消滞。

伯爵茶炖蛋就好浓嘅奶味,口感好creamy!!