2018-06-19
人大左, 要约齐屋企人食生日饭真系唔容易, 原本想食晚饭小菜, 最后变左食中午, 最紧要系齐人食饭! 好彩, 百味鲜中午都有晚饭供应既小炒, 而且中午叫小菜仲有白饭同饭品送, 又几抵WOR!今次一行9人一共叫左9个小菜。值得推介既食肉蟹粉丝煲 (HK 350) 同大虾粉丝煲 (~HK 148)。两个煲都整的好野味, 味道刚刚好, 肉蟹十分新鲜, 而大虾就唔算新鲜弹牙, 但都可接受的,不过我觉得大虾粉丝煲性价比略胜一筹。另外, 浓汤桂鱼片 (HK168)都好好味, 桂花鱼好新鲜, 份量好多, 重点系一D都唔腥, 里面既豆卜粉丝吸左鱼汤, 好好味! 相反, 胡椒酸菜骨腩汤(HK88)就一般般, 胡椒味唔系好够。总括黎讲, 小炒好味, 食材新鲜, 但部份既菜式份量较细, 但都值得一去再去!