2022-11-01 56 浏览
今晚嚟到西环揾食,天气冻冻地紧系食d辣野暖暖个胃,拣咗呢间想试好耐嘅川菜餐厅!佢系位于西环高街附近,由正街一路向上行就会见到💕佢个装修格局系比较中式风格,感觉似家庭式经营嘅小餐馆水煮鱼 $218水煮鱼个鱼肉好新鲜软滑,鱼肉吸收晒水煮汤嘅辣汁精华,每一啖入口都系好香浓嘅辣味,带少少麻痹嘅感觉,好刺激好好食!钟意食辣嘅朋友一定唔好错过!同埋佢个份量都几大,鱼肉嘅比例都好多,汤底下仲有宽面,都几抵食!鲜鱼皮喱个小菜好惊喜!鱼皮好爽滑好弹牙,咬落口索索声!!鱼皮洗得非常干净,配埋麻油嘅香味同埋四川嘅椒油味,好开胃好香口!令我谂起当年去广州食嘅鲜鱼皮一样口感!佢呢间个川菜味道都好正宗!口水鸡口水鸡鸡肉都好嫩滑,配埋个口水鸡辣汁,真系又惹味又好食!肥肠小面呢个肥肠小面一嚟到已经好浓厚既内脏嘅香味,肥肠好肥美,大肠既肥肉食落去好饱满,小面都好弹牙,如果想食正宗川菜嘅朋友一定要bookmark呢间餐厅,冇谂过咁细间小店都可以做到咁高水准!食到最尾仲有个冰粉送比我地食,好正呀,食完辣野个口麻痹哂,食番个桂花冰粉可以即时解辣,冇谂过店家咁贴心,平时去食川菜一个冰粉都收您五六十蚊,桂花甜味再加冰凉既凉粉口感

佢个装修格局系比较中式风格,感觉似家庭式经营嘅小餐馆

水煮鱼 $218

鲜鱼皮

口水鸡

口水鸡鸡肉都好嫩滑,配埋个口水鸡辣汁,真系又惹味又好食!

肥肠小面

食到最尾仲有个冰粉送比我地食,好正呀,食完辣野个口麻痹哂,食番个桂花冰粉可以即时解辣,冇谂过店家咁贴心,平时去食川菜一个冰粉都收您五六十蚊,桂花甜味再加冰凉既凉粉口感,简直系一个完美嘅句号呀!
2022-10-25
  • 桂花冰粉