今日同男友去叹早餐, 每次车经过呢度既时候都好想去试, 外面睇佢个LOOK好似七八十年代既咖啡室, 依家香港地真系买少见少架! 一入到黎, 里面都系好怀旧, 仲人山人海添, 坐就坐得唔太舒服架啦, 不过呢度都系预你食完就走.男友知我钟意食菠萝油, 佢试过话呢度既好正, 强烈推介. 食落真系WOW! 个皮好脆, 个包新鲜又暖笠笠, 牛油你放几多悉随尊便, 我地当然放哂全旧啦! 好甘香, 好好味呀!热奶茶, 男友叫左个茶走, 即系用炼奶去冲, 好香滑!锅仔公司面 , 斋系个卖相都好得, 呢度系用褔字面, 简真系童年回忆, 一来人大左好少食呢D即食面, 二来食都系食公仔面既多, 还记得以前系会整碎包褔字面再加味粉当SNACK食! 佢D配料都好好味, 当中个鸭胸最正! 鲜味爽口仲够大件, 好得!呢个系男友热烈推介, 香葱醉牛炒蛋厚多士, 呢度仲有提供即磨黑椒比你, 好体贴, 个蛋炒得好香好滑, 再加埋个香葱, 加埋个黑椒吊一吊味, 好得, 不过个醉牛个味相对个味就被抢了我地仲未够喉, 叫左个西多士, 我要比佢两个WOW! 西多士一向都系我既至爱, 呢个西多士唔单止系厚咁简单, 佢中间仲分几层分

菠萝油
热奶茶, 男友叫左个茶走, 即系用炼奶去冲, 好香滑!
热奶茶
锅仔公司面
香葱醉牛炒蛋厚多士
我地仲未够喉, 叫左个西多士, 我要比佢两个WOW! 西多士一向都系我既至爱, 呢个西多士唔单止系厚咁简单, 佢中间仲分几层分别搽上牛油, 食落好有质感, 又够甘香! 炸得岩岩好, 又唔油, 好正! WOW WOW!
西多士
又发现西环一间好食的茶餐厅, 呢度一定会返转头再帮衬啦!

2015-10-10
早餐