2009-06-13 39 浏览
心血来潮和朋友仔由坚道行去西环,估唔到行行下,发现第三街新开咗间甜品舖~~而且好似系开张头几日~见间嘢门口都贴满甜品相,系外面犹豫之际,侍应哥哥拎咗张menu俾我地睇,我好奇问佢相中嘅甜品系咩,佢重好好咁介绍咗俾我地知~~叫台式雪花冰~好奇+为食嘅我地,虽然饱饱地.....但见侍应哥哥几好人咁,加上未食过嘅甜品~我地就入面去了~用学生枱做枱,果然系切合咗classroom嘅英文名,但位置就唔太多...另外,有块board写了部分人气之选 (朋友仔吐嘈,话都系刚开几日,咁快有人气之选!?)下午刚食了心太软...所以就无拣了...最后我地决定order雪糕西多士布甸、绿茶台式雪花冰~~首先上场嘅系绿茶台式雪花冰~~外形都几得意,一层层咁,可以选放咩酱及配料,我地就拣了朱古力酱及芦荟~~食落都有绿茶味,芦荟都唔错,不过雪花冰好快溶....要食得劲快先得,但都系留咗一滩「绿水」系o个碟度....食冰期间,要整大约15min嘅雪糕西多士布甸都出现了,西多士唔太热,都ok嘅,o个布甸就好热辣辣,食得好开心~~ 至于雪糕,朋友仔话,应该系牛奶公司嘅...咁就无咩特别啦,小店都应该唔会用haagen-

至于雪糕,朋友仔话,应该系牛奶公司嘅...咁就无咩特别啦,小店都应该唔会用haagen-dazs吧~~

食嘢时,发现有不少人经过时,都会留意下间店,可能系o个头无咩甜品啦,所以大家都好好奇~望下望下~我地都估,以后大学生+街坊都多咗个好去处,而且间嘢成1点先关门(唔记得星期几重会成2点先close),o岩晒d夜游人士~~我地都多咗个好去处~希望间嘢继续努力啦~下次试o下心太软先~~~

p.s. 如果门口或者入面d相片旁边,可以写埋甜品个名,应该会更方便呢~唔驶客人估估下~
绿茶台式雪花冰
雪糕西多士布甸
2009-06-06
$35 (宵夜)
绿茶台式雪花冰
雪糕西多士布甸
  • 雪花冰、雪糕西多士布甸