2024-03-22 86 浏览
西环原来有一间装修都几特别嘅泰式餐厅,佢主要用咗个颜色主题系蓝绿色,都几起眼,除咗室内嘅位之外,亦都可以拣坐户外嘅枱,望住条街食野有另一种风味🤗 佢啲嘢食都系泰国人煮嘅,所以好正宗,就好似去咗泰国旅行咁🥳 除咗可以过嚟食泰国嘢之外,原来佢都有做到会添,所以可以叫黎同一大班朋友一齐分享🤩咸蛋鱿鱼 🦑呢个超邪恶,一定要试🤣 平时咸蛋配虾球就见得多,呢个咸蛋鱿鱼都整得好出色😍椰汁鸡汤 🥥 几钟意呢个椰汁鸡汤,椰汁味甜甜地好开胃,材料都好丰富🤗 佢有分两个size,觉得细size都够晒两个人分😄猪颈肉沙律 🥗 呢个猪颈肉沙律配埋好新鲜卜卜脆嘅生菜好好食 🥬 仲配埋特制嘅酱汁,超推介 💯 茄子肉碎沙律 🍆 好少见泰式餐厅有呢款小食,呢个配搭都好滋味㗎,少少辣辣地🤩虾膏炒饭 🍚 呢个系佢哋嘅招牌菜式之一,材料好丰富,除咗蟹膏之外仲有虾、蕃茄同埋洋葱添,食落津津有味🤗

咸蛋鱿鱼 🦑
咸蛋鱿鱼

椰汁鸡汤 🥥
椰汁鸡汤

猪颈肉沙律 🥗
猪颈肉沙律

茄子肉碎沙律 🍆
好少见泰式餐厅有呢款小食,呢个配搭都好滋味㗎,少少辣辣地🤩
茄子肉碎沙律

虾膏炒饭 🍚