2021-01-23
呢排成日去离岛工作,觉得好攰,所以想揾啲好嘢食奖励吓自己🥰 系依个疫情下想飞去泰国食泰国菜又做唔到,而通过朋友嘅介绍吓,去到有Thai Select 皇家认证嘅正宗泰国餐厅 Cafe Siam 🇹🇭入到去整体非常之有格调, 气氛都好适合一班朋友一齐倾偈。以木为主题做装修+装饰,令气氛非常舒服。另外地方宽阔 喺疫情下食嘢都比较安心❤️而今次我哋就嗌咗⋯⋯🤤椰汁鲈鱼Fish pot-Barramundi:coconut milk 🥥椰汁底用咗唔同嘅材料香料配搭令成个汤非常之浓郁同香。而鱼非常之滑,骨亦都唔多。最后我同朋友连椰汁底都饮完🤤椰奶龙虾Coconut Prawns 🦞非常之有惊喜, 椰奶超级好味,味道浓郁,完全可以渗透喺龙虾里面,攞嚟送饭一流!超级推荐👍🏻热泰式奶茶Hot Thai Milk Tea 不过不失,冇乜惊喜糯米饭Sticky Rice 🍚都系不过不失整体黎讲服务态度唔错,食物亦非常之正宗,特别推荐大家食椰奶龙虾同椰汁鲈鱼 👍🏻
而今次我哋就嗌咗⋯⋯🤤
椰奶龙虾Coconut Prawns 🦞