2024-07-20 210 浏览
讲起瑞典菜,我净系会谂到I记,估唔到原来西营盘都有一间主打瑞典风味嘅餐厅。前排去开西营盘,就决定同朋友试一试。Fika全日早餐,瑞典式嘅全日早餐当然唔少得有瑞典肉丸同薯蓉,薯蓉仲用咗有果肉嘅红莓酱做调味,甜而不腻。烘多士外脆内软,仲好香牛油味。仲有炒蛋、沙律、牛油果、同烟三文鱼,健康又丰富。饮品我拣咗Pistachio latte,好香开心果味,未饮已经闻到,入口亦好香滑。马赛鱼汤海鲜扁意粉,有鱿鱼、虾、蚬肉、蟹肉同埋蕃茄仔,海鲜汤非常高质,用咗咁多海鲜令汤嘅味道好鲜甜好浓郁,淡淡嘅蕃茄味又唔会太抢。扁意粉吸晒啲汤,再加埋黑椒同香草调味,非常惹味。热朱古力,甜到适中,好啱我口味。
Fika全日早餐

Pistachio latte

马赛鱼汤海鲜扁意粉

热朱古力

热朱古力,甜到适中,好啱我口味。
2024-07-06
午餐