❝西环米芝连推介意大利餐厅🇮🇹✨入口超隐蔽! 纸盒手工意粉!🔥最好食的Ravioli☺️❤️❞Bookmark左一排终于黎呢间意大利菜餐厅~入口系条暗巷里面好隐蔽😳人均$300性价比普通但质素的确很好!!🥳🫶🏻open kitchen见到里面都有好几位意大利人厨师! 推介🥰✨(tips: 我地当晚系openrice订位有9折!)呢度既手工意粉都几高质❤️signature既有纸盒意粉😍意粉上枱再打开🎁佢系海鲜Tagliolini龙虾鲜味十足!🦞最有惊喜系pumpkin ravioli🤤里面系南瓜mascarpone🎃配上青酱+开心果+黑松露 可以话系我食过最好食既ravioli!🥳就是份量有点少🥹成日见人食呢度既burrata波波芝士配parma ham 半份都好多! 另一主菜慢煮牛面颊入味软腍🐮薯蓉加入左茜芹又几fresh! 个人觉得意粉较出色有惊喜🤭最后试埋佢地好出名又特别既tiramisu🥰加入左hazelnut同咖啡jelly 面头仲有块烧过既焦糖薄脆 整体唔会太甜 几重酒味! ▪️𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 “𝘿𝙚𝙡𝙞𝙯𝙞𝙤𝙨𝙖” 24 𝙈𝙤𝙣𝙩𝙝 𝘼𝙜𝙚𝙙 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 $178 (4/

Tagliolini  with  Lobster,  Prawns  and  Scallop  in  paper  box
Pumpkin  Mascarpone  Ravioli

Burrata  Deliziosa  24  Month  Aged  Parma  Ham
Slow  Cooked  Beef  Cheek

Tiramisu

▪️𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 “𝘿𝙚𝙡𝙞𝙯𝙞𝙤𝙨𝙖” 24 𝙈𝙤𝙣𝙩𝙝 𝘼𝙜𝙚𝙙 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 $178 (4/5)
▪️𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙤𝙡𝙞𝙣𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧, 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝙧𝙖𝙜𝙤𝙪𝙩 𝙞𝙣 𝙖 𝙥𝙖𝙥𝙚𝙧 𝙗𝙤𝙭 $298 (4.5/5)
▪️𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙈𝙖𝙨𝙘𝙖𝙧𝙥𝙤𝙣𝙚 𝙍𝙖𝙫𝙞𝙤𝙡𝙞 $228 (5/5)
▪️𝙎𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙠 $308 (4/5)
▪️𝙇𝙪𝙘𝘼𝙡𝙚’𝙨 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 $108 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍LucAle
西环西营盘第三街100号地下A号舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
Pumpkin  Mascarpone  Ravioli
Slow  Cooked  Beef  Cheek