2022-01-17
尝囍煲仔小菜📍:西环坚尼地城北街25号地下🚗:坚尼地城地铁B出口 步行1分钟📞:+852 2819-6190💲:~HKD140/head for dinnerFood quality✔️:白菜仔啫啫煲、白鳝煲仔饭、椒盐鲜鱿❌:田鸡总结:👍🏼西环极高人气永世长龙嘅煲仔饭名店 长期唔忧做 条街唯一一间夜晚十点几仲系一堆人围系出面等开饭嘅餐厅👍🏼食完之后系好食😋 尤其系椒盐鲜鱿暂时我喺香港食过性价比值最高嘅 完全做到重椒盐味同时又有鲜味 好难得对得住自己碟名:「椒盐、鲜」嘅餐厅 而且都系88蚊only 极度推荐👍🏼完全理解点解啲人会排队 份量合理 食物好食 价钱便宜 而且真系超多长辈熟客 年轻嘅客仔真系唔多 👍🏼最出名嘅煲仔饭 最紧要当然系饭焦 做到焦香而唔㶶 而且真系可以成块起底 十分难得 可惜系唔够脆 失色咗啲 但已经diu打唔少人 白膳非常之嫩滑 要食煲仔饭一定要食白膳👎🏼无对比就无伤害 田鸡真系孩到一个点 一啲鲜味都食唔出 好似食紧80岁呀婆嘅肉咁唔多好 👎🏼人龙店 极致多人 530开始派筹 拎咗22号 差唔多730先有得食 但一直都有人拎拎筹就知有几唔忧做 认真系好食好正 但要排成两
📍:西环坚尼地城北街25号地下
🚗:坚尼地城地铁B出口 步行1分钟
📞:+852 2819-6190
💲:~HKD140/head for dinner
Food quality
✔️:白菜仔啫啫煲、白鳝煲仔饭、椒盐鲜鱿
❌:田鸡
总结:
👎🏼人龙店 极致多人 530开始派筹 拎咗22号 差唔多730先有得食 但一直都有人拎拎筹就知有几唔忧做 认真系好食好正 但要排成两三个钟就真系泄埋最低工资唔多抵
👎🏼打卡同服务就唔驶谂啦 价钱就冇包埋呢啲嘅 员工态度就系例牌大牌餐厅通病啦 但都体谅佢哋系长期高压环境下做嘢 所以m底嘅人应该好幸福 但点都好过澳牛