作为西环街坊,我谂我帮衬过超过10次,我可以讲咁多年嚟个味道都无变,而且我觉得佢冇加过价。间铺坐到廿几人到,都几企理,干净。串烧就会喺出边烧,菜啊炒野就会喺入边厨房整。佢哋应该系一家人经营,萍姐就系煮𠮶个,串烧就系佢个仔整,楼面就系萍姐老公。个Menu有泰文,同埋记得佢哋讲过会返泰国庆祝泼水节,所以估呢到啲野食都几正宗。其实个Menu都几多选择,但我叫嚟叫去都系叫𠮶啲嘢食,因为真系觉得好好食,价钱就OK啦其实都几抵,咁多野好似都只系三百蚊左右,而且冇加一就非常好!我其实唔知泰国菜点先叫正宗,但佢呢度唔系一味得个辣字,重口味。首先,嘢饮叫咗青柠梳打,佢呢个味道同出边完全唔同。系饮唔到嘅味道,个颜色同平日都唔同,超级正,而且超级大杯,我谂个份量系平日嘅1.5倍。嗌咗一堆小食,包括炸虾饼、猪颈肉同牛仔骨串烧。我觉得个猪颈肉就普通啲,但牛仔骨非常惹味,佢本身已经切到一嚿嚿,方便食。个虾饼就非常不得了,炸到出边脆脆地,入边啲虾胶就好弹牙而且好大块。推介呀👍🏻另外叫咗碟炒菜,都好食但就冇乜话特别嘅地方。但碟香叶炒蚬真系100个赞,佢啲蚬好肥美好大只,无沙,个量都OK多下我谂有20几只。最重要佢系用

青柠梳打

虾饼
牛仔骨

另外叫咗碟炒菜,都好食但就冇乜话特别嘅地方。但碟香叶炒蚬真系100个赞,佢啲蚬好肥美好大只,无沙,个量都OK多下我谂有20几只。最重要佢系用咗啲香叶嚟炒,有少少辣,但唔系平日豆豉𠮶种,系真系会食到你流口水,而且最最最最好味系伴碟嘅粉丝,但次次我都唔记得叫佢俾多啲,因为好好食所以次次都觉得唔够食。🤣🤣🤣
香叶炒蚬

最后就系个咖喱牛肉檬粉,佢次次上碟个造型都唔同,但个味都一样咁好食。佢次次上碟个造型都唔同,但个味都一样咁好食。佢啲牛肉好多,咖喱就椰香味重,但都不失辣味,佢啲檬粉比较似幼身嘅米线,唔易断,所以好容易挂到啲汁好入味。个汁配白饭应该都好正!
咖喱牛肉檬粉

本身仲叫咗个pad thai,但佢落漏单,不过我已经好饱所以都无所谓啦!我强烈推介呢间餐厅,佢啲泰国菜嘅味道我真系冇喺其他餐厅食过,佢仲有好多其他菜式例如生虾、烧鱼同埋冬阴公等等。但我估下次我都系会叫返上面嘅菜式!😎😎⭐️

2019-03-09
青柠梳打