2024-10-02
Dare @dare.restaurant 📍:西环西营盘水街5号地下1号舖🚗:香港大学地铁B1出口 步行4分钟📞:+852 6802-5903💲:~HKD60-80/head for lunchFood quality✔️:汁烧牛舌饭、单骨鸡翼、蒜香烟三文鱼意粉、经典手打牛肉汉堡👌🏼:蓝碟豆花荔枝梳打、百香果绿茶、炸鸡块、是日特饮总结:😋本人喺西环嘅饭堂 亦系港大学生嘅饭堂 西环啲物价真心极端 平嘅真系抵 但贵起上嚟$300up一个lunch都大有人在 呢间就系其中一间算系粮尾食堂😎😋叫咗招牌牛舌饭 $58有五大块牛舌 虽然唔系厚切 都唔算好大块 但$58嚟讲算好抵食 牛舌几好食 但重点灵魂系落咗去淋咗烧汁嘅珍珠米到 难怪个个学生都要食呢个👍🏼😋单骨鸡翼叫咗避风塘同和风紫菜 虽然系炸好再后期加啲粉落去𠮶种 但几惹味😋三文鱼意粉系熟嘅烟三文鱼嚟 我都系第一次食 初初食唔惯 味道正常但非常足料同大碟 所以都推荐🤣😋经典手打牛肉汉堡非常抵食 $55嘅汉堡扒劲厚身 都好浓牛味 唯一系𠮶包太硬身 软熟啲先系汉堡 不过$55咁足料仲包埋薯条🍟满意有突🤔蓝碟豆花荔枝梳打一上枱已经好靓 渐变嘅粉红色
📍:西环西营盘水街5号地下1号舖
🚗:香港大学地铁B1出口 步行4分钟
📞:+852 6802-5903
💲:~HKD60-80/head for lunch
Food quality
👌🏼:蓝碟豆花荔枝梳打、百香果绿茶、炸鸡块、是日特饮
总结:
🤔蓝碟豆花荔枝梳打一上枱已经好靓 渐变嘅粉红色 荔枝味出过碟豆花 虽然系梳打但都几fresh充满少女心😍
🤔绿茶 炸鸡块同是日特饮都系正常
🤔价钱真系好相宜 完全系学生饭堂 虽然我哋呢啲老嘢享受唔到学生优惠 但都好抵食
😨逢星期一休息 大家要记住哦😣
😨得现金 Alipay and wechat pay 如果有八达通就更好