2021-12-26
呢间餐厅主打「花见寿司🍣」、「锅物🍲」同超足料嘅「玉子烧」,环境阔落、近排圣诞节仲有圣诞装饰tim☃️🎄😚:-1️⃣「鳗鱼玉子烧🐟🥚($68)」(抵食🤑)呢个蛋控表示心心眼😍,想encore!蛋嘅部份香甜juicy,中间仲夹住鳗鱼好足料!即叫即做热辣辣🔥,必食~Grilled eel tamagoyaki : made to order👍🏻-2️⃣「极尚花见十贯🍣($268)」(Signature 👑)(见到钟意嘅寿司组成拼盘真系开心😗:金木鲷、拖罗、时令鱼生、海胆、牡丹虾、日本笹目甲纹鱿鱼、北海道带子、三文鱼、油甘鱼、三文鱼籽)饭嘅大细同黏度岩岩好,刺身处理都唔错,几新鲜,当中带拖罗入口即溶、鲷鱼爽口弹牙、带子啖啖肉🤤✨~Sushi set (10 pcs): goldeneye bream, toro, selected fresh sashimi, uni, bc prawn, mongo ika, salmon roe, Hokkaido scallop, salmon, hamachi👍🏻-3️⃣「黑松露带子配拖罗蓉卷🥢🐟($128)」虽然佢黑松露同我预期中有出入🤟🏻,不过胜在带子真系好厚
1️⃣「鳗鱼玉子烧🐟🥚($68)」(抵食🤑)
3️⃣「黑松露带子配拖罗蓉卷🥢🐟($128)」
虽然佢黑松露同我预期中有出入🤟🏻,不过胜在带子真系好厚肉🤤,配埋拖罗用嘅绵滑口感同油脂香味,好味又饱肚~Hokkaido scallop with negitoro and black truffle: sushi rolls 👍🏻
4️⃣「三文鱼腩(四切)🍣($58)」
超级肥美OMG🤣,朋友话好正,不过小编偏好瘦少少嘅~Fatty salmon (4 slices)