2023-02-06
𝐒𝐚𝐢 𝐖𝐚𝐧 • 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 & 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥之前去完西环温室就周围揾下有咩餐厅好食 见到呢间餐厅环境几大有室内外座位 门面好靓以浅粉浅蓝为主 我地就简咗呢间有成七千尺嘅欧美风餐厅🥰餐厅楼底都好高所以坐得特别舒服😌后尾上网睇原来系「大叔的爱」曾经此取景过嘅地方👬🥑蟹肉牛油果意大利饭 因为自己好钟意牛油果嘅关系 所以一简就简咗呢个😍面头有粒粒牛油果 而每粒饭都比牛油果酱包住咗 另外仲有蟹肉同三文鱼籽作配料 几样野夹埋都好衬🥰🥩 美国顶级肉眼选择咗五成熟肉眼岩岩好👍🏻肉扒带有牛脂肥瘦岩岩好 唔会太肥 但充满牛脂香味 食完之后成口都好香嘅油脂👍🏻😋呢个肉眼好高质 煎得好香口肉汁依然被锁住!我哋走个阵见到烘焙紧大量蝴蝶酥 劲吸引新鲜制作😍所以就买咗盒原味蝴蝶酥返屋企食吓 好脆一咬落口仲好松化👍🏻包装好精致衬翻餐厅都系浅蓝浅粉色 送比又岩自己食都岩哂💖
🥑蟹肉牛油果意大利饭
🥩 美国顶级肉眼