地址-鸣门鱼市场居酒屋西环西营盘第一街8号缙城峰地下2号舖💋「丰」一人前三色刺身(牡丹虾,油甘鱼及三文鱼腩),首先佢会送上味噌汤,中华沙律同八爪鱼,佢个汤好足料,劲丰富,所以想淡味都难,中华沙律分量都几多,而八爪鱼就经过芥末处理,食落都几刺激下,好正。刺身方面,只虾真心大只,又有好多膏,食落好爽,油甘鱼油份好充足,好新鲜,而三文鱼一睇就觉得好吸引,新鲜又厚肉,好正。💋火炙帆立贝黑松露,佢只帆立贝SIZE都几大下,又厚身,口感一流,铺满黑松露,层次分明。💋网烧美国安格斯牛肉眼配柚子酱,佢块牛肉眼劲大块,唔算太薄,佢好贴心地预先切开一件件,值得一赞,牛肉眼配埋柚子酱一齐食,味道提升左唔少,佢伴碟有D生菜,解腻作用一流。💋迷你火炙鳗鱼饭,虽然佢个名系迷你,但其实都唔算好细碗,佢块鳗鱼SIZE刚好,又厚身,啖淡肉咁几好食,酱汁岩岩好铺满成块鱼,味道一流,连埋珍珠米一齐食,好想食多碗啰。💋北海道刺身丼(拖罗,油甘鱼,牡丹虾,帆立贝,海胆,三文鱼籽,三文鱼腩),佢个刺身丼种类好多,个拖罗好肥美,油甘鱼鱼油好足够,牡丹虾好大只,又爽弹牙,海胆都好豪爽,三文鱼籽咬落去噼呖声,劲爽,而三文鱼腩好厚身,食
地址-鸣门鱼市场居酒屋
西环西营盘第一街8号缙城峰地下2号舖

💋北海道刺身丼(拖罗,油甘鱼,牡丹虾,帆立贝,海胆,三文鱼籽,三文鱼腩),佢个刺身丼种类好多,个拖罗好肥美,油甘鱼鱼油好足够,牡丹虾好大只,又爽弹牙,海胆都好豪爽,三文鱼籽咬落去噼呖声,劲爽,而三文鱼腩好厚身,食落好满足。

💋飞机货(池鱼王,剑鱼腩及赤虾),职员推介左D飞机货比我地试下,佢个池鱼王好新鲜,剑鱼腩好厚身,赤虾大只之余又弹牙,果然系飞机货,食落好新鲜,强烈推介。

💋薄荷朱古力雪糕,呢度D同事好细心,见我地食完后都会询问我地使唔使食甜品,今日呢个甜品系薄荷朱古力雪糕,食落好清新。
2021-11-29
  • 迷你火炙鳗鱼饭