2023-07-11
成日都觉得西环呢边有一种好chill嘅感觉,见到呢一间意式小店家人六点已经好多人食~店舖主打Pizza意粉类,手工啤酒,主打系港意合璧,好多带有港式风味嘅意大利菜,非常有创意,一定要饮住手工啤酒食pizza!🍴二人餐 每位$238 包两杯 330ml啤酒 另收加一 🥗腐乳汁凯搬沙律 (9/10)好有港式风味,入边有港式叉烧腐乳酱,面包碎芝士生菜,食落去生菜爽口,腐乳咸咸香香好正,叉烧又系意外地夹,芝士香浓,冇谂过创新得嚟咁好食😋🍴威士忌烧烤炸鸡翼 (10/10)鸡翼有炸香过,酸酸甜甜地,酱汁好开胃,虽然食唔到威士忌味,但个类似BBQ嘅汁令到鸡翼更加好食,香浓咸香嘅芝士酱汁,更加滋味,好好食!🧆招牌肉丸 (8/10)肉丸好大一粒,食落去唔会太死实,都会有肉嘅质感,同埋酸酸地嘅蕃茄酱,整体开胃又唔会太腻。🍕墨西哥辣椒海鲜薄饼 (8/10)千祈唔好睇小辣椒嘅辣度,系冇谂过咁辣😂😂Pizza系手工Pizza,食落去香脆有面粉香,带少少烟靭,不过饼皮都系唔会好厚但都有口感,三条辣椒真系几辣下,食咗一旧已经拿到顶唔住😂(平时食开小辣) 入面有啲蚬肉青口虾肉,系几过瘾几滋味,可能真系不过真系食得辣先
🍴二人餐 每位$238 包两杯 330ml啤酒 另收加一
🥗腐乳汁凯搬沙律 (9/10)
🍴威士忌烧烤炸鸡翼 (10/10)
🧆招牌肉丸 (8/10)
🍕墨西哥辣椒海鲜薄饼 (8/10)
千祈唔好睇小辣椒嘅辣度,系冇谂过咁辣😂😂Pizza系手工Pizza,食落去香脆有面粉香,带少少烟靭,不过饼皮都系唔会好厚但都有口感,三条辣椒真系几辣下,食咗一旧已经拿到顶唔住😂(平时食开小辣) 入面有啲蚬肉青口虾肉,系几过瘾几滋味,可能真系不过真系食得辣先好叫,最后挑晒啲辣椒先食到,食唔到太辣嘅话叫其他味会令到个Pizza更加好食!
🍻手工啤酒 (9/10)
真系冇谂过呢度有香港自家制嘅手工啤酒!非常欣赏佢每一种啤酒下面有个简短嘅介绍,大家可以根据自己个人口味去拣!
INK|YOUNG MASTER | STOUTI HK | 5.5%
有少少偏苦,几香,有好轻微嘅坚果味同朱古力可可味,不过都好smooth易入口嘅。
PILSNER|YOUNG MASTER | LAGER | H.K | 4.7%
另一款好清香,好易入口,有啤酒轻微嘅小麦苦味,啱晒浅尝嘅朋友!
推荐指数: 9/10
真心嘢食系好高质好好食,冇谂过Crossover香港元素都可以咁正,净系呢一个卖点都值得去支持!小店气氛好好可以慢慢食吓Pizza饮吓酒,非常欣赏佢哋嘅手工啤酒同埋手作pizza!