2023-07-27
店名: Alvy's地址: 西环坚尼地城荷兰街8号地舖香港大学站C2出口,行5分钟环境: 5/5价钱: 4/5味道: 4.5/5西环港大附近有间食手工pizza,装修嘅tone偏红,好有feel🤩佢哋嘅pizza以炭炉黎烧,而且比较fusion,有mix到其他菜式,好特别😙Set menu for 2 people$238@1位招牌肉丸❤️❤️❤️❤️一直纠结紧要薯饼定肉丸好,最后都系要肉丸,望落去好似狮子头,食落有牛味,加上上面嘅蕃茄酱🥫同芝士🧀,味道啱啱好🥳威士忌烧烤炸鸡翼❤️❤️❤️❤️❤️其实好好奇威士忌🥃鸡翼会系咩味,食落鸡翼沾左酱汁,甜甜地但又带有啲酒味,十分之惹味隔离仲配有sour cream,for我哋点鸡翼或者西芹,又系另一种风味🥳烟肉芝士汉堡薄饼❤️❤️❤️❤️❤️呢款pizza将cheese burger🍔 嘅口味融合左落去,上面有仲烟肉🥓同芝士🧀浓郁嘅口感,饼嘅外面食到好香嘅炭香味,同出面嘅口风味好唔一样,饼底亦十分出色,口感松脆但又带点烟韧软糯😍腐乳汁凯撒莎律❤️❤️❤️呢个沙律🥗十分之fusion,加入左腐乳同叉烧,好创新,但食落感觉有啲怪,唔算话好夹🥲Any Beers 330ml🍻 No
地址: 西环坚尼地城荷兰街8号地舖
烟肉芝士汉堡薄饼❤️❤️❤️❤️❤️
腐乳汁凯撒莎律❤️❤️❤️
Any Beers 330ml🍻
No. 2 Another One❤️❤️❤️❤️
饮落麦味重少少,但非常之香,值得叫😆
No. 5 Just Peach❤️❤️❤️❤️
因为系cider,饮落比较甜,啤酒味会相对地比较淡一啲🙈
焗伏特加意粉❤️❤️❤️❤️
长通粉配上带有微微酒味嘅酱汁,仲有芝士🧀同蕃茄酱🥫,加上芝士一直都怕会好腻,但由于加上酒,食落完全无腻嘅感觉,味道融合得非常之好🤩