2024-02-08 759 浏览
西环#24 Foodstation,一间以提供快速而美味嘅西式快餐为主嘅餐厅,近日我喺午市时间去咗试佢哋嘅香煎双扒饭配日式咖哩汁,以及蘑菇牛肉汉堡配薯条,每一样都令人回味无穷。首先讲下香煎双扒饭,呢个选择实在太正。猪扒同鸡扒煎得外脆内嫩,肉质多汁,每一啖都食到扒嘅原味。而佢哋配上嘅日式咖哩汁,味道香浓而且微辣,同双扒结合得天衣无缝,令整个菜式层次分明,香气扑鼻。再讲讲蘑菇牛肉汉堡,呢个系我个人嘅大爱。牛肉汉堡 juicy外皮煎得刚好,内里肉汁丰富,每一啖都肉味浓郁。加上煎蘑菇嘅鲜味,同牛肉完美融合,令整个汉堡食落去更加有层次。配搭嘅薯条外脆内软,系享受汉堡嘅同时,又增加咗几分乐趣。#24 Foodstation嘅环境简洁舒适,非常适合快节奏嘅午市时间。即使人多,服务员都能够保持亲切同效率,确保每位客人都能够享受到美味嘅食物。香煎双扒饭都系49蚊,仲要连埋汤或者饮品!留意翻佢系HKU附近,Lunch Time就要因住学生放Lunch!
香煎双扒饭  配  日式咖哩汁

蘑菇牛肉汉堡配薯条