2018-06-13 107 浏览
话咁快就到三十几度嘅夏天,西瓜系头号wish list 水果,得知西环香港大学站一出有间店有特色西瓜蛋糕食,今晚终于可以食到啦!餐厅气氛轻松舒服,落地大玻璃加上有趣嘅壁画,系一个可以放松心情品尝美食谈天嘅地方。晚餐食set 比单点化算,两个人细食嘅话可以拣要两份头盘加一份主餐,我地好饿就拣咗一份头盘两份主菜。套餐包括餐汤或沙律,头盘拣咗烟三文鱼酿蟹肉配鱼子酱,四小件清新开胃。主菜拣咗厨师推介嘅咸蛋黄美国鸡髀肉本菇意大利面,走健康路线嘅佢有少许咸蛋黄嘅咸香,鸡髀肉爽口,意粉软硬度适中。令一个主菜拣咗意大利肠配水牛芝士意大利手工薄饼,佢仲有牛油果洋葱新鲜蕃茄做馅料,薄饼薄趣有面粉香,鲜蕃茄酱汁加上香滑牛油果,咸香意大利肠,非常好食。食完主菜终于到期待已久嘅蛋糕啦,我怕会卖晒,一早打电话book 咗件西瓜蛋糕。草莓西瓜蛋糕有满满嘅草莓冻加上鲜厚西瓜层,蛋糕松软唔甜,系夏天蛋糕首选,另外芒果热情果蛋糕,酸甜清爽,系另一个好选择!餐饮拣咗鲜打嘅smoothie , 牛油果健康唔甜,香蕉朱古力浓香甜滑。佢正在做会员优惠,食满$200可以做会员今个月午餐有小食送,佢午餐同下午茶都有啲set几抵食。

套餐小食-三文鱼酿蟹肉配鱼子酱

套餐主菜-咸蛋黄美国鸡髀肉本菇意大利面