2020-10-24
Organic Scrambled Eggs on Sourdough Rye w/avocado & rocket $105 简单健康之选✨炒蛋调味均匀而且炒得好有蛋香味 但整体唔够滑身 有少少散所以扣左分😟牛油果🥑熟度刚好 加埋sourdough系perfect matchSourdough做到内软既效果 入面都几松软 但外层实在太硬有啲难咬 仍有进步空间🤢 而且价钱实在有啲进取 性价比有点低🥴评分: 6/10🌟Smoked Salmon on Sourdough Rye w/Za’atar Spice, Rocket, Labneh & Lemon $98又系好classic既配搭 首先成个卖相好presentable好吸引🤩有两块sourdough上面有cream cheese🧀 火箭菜同埋三四块烟三文鱼 旁边仲有🍋同中东酱汁 酸酸地中和咗烟三文鱼既油腻感成个配搭唔会太咸太腻 食落清爽🍃 可以一试🤣评分:8.5/10🌟French Toast {Artisan Brioche, Pistachio, Mascarpone, Cinnamon & Honey}
简单健康之选✨
评分: 6/10🌟
旁边仲有🍋同中东酱汁 酸酸地中和咗烟三文鱼既油腻感
成个配搭唔会太咸太腻 食落清爽🍃 可以一试🤣
评分:8.5/10🌟
French Toast {Artisan Brioche, Pistachio, Mascarpone, Cinnamon & Honey} $92
成间餐厅最出名既菜式点可以唔叫!🤩
结果冇令我失望 真系食到舔舔脷😋
摆盘上好俾心思 成碟布满开心果碎、肉桂粉同 花瓣🌹
新鲜出炉既多士上枱时已经好香蛋味🥰
当天成碟都见唔到有蜜糖 仲以为个多士会好干 点知净系加肉桂粉同糖粉甜度都足够 而且多士食落外脆内软又够湿润 加上好似雪糕的mascarpone cheese咸咸地既🧀加甜甜的🍞系出乎意料既夹 配埋开心果碎成个味道既层次好丰富 加分!🤩
评分: 9.5/10🌟
Matcha Latte(iced) $50
个渐层做得一般 卖相比较普通
味道方面唯一好既就系唔甜!🤪
但茶味非常淡 而且感觉成杯都好稀 放咗一阵啲冰溶咗直头变咗水咁 我谂热饮会比较好 整体感觉一般🤢
评分: 4/10🌟
Cappuccino (iced) $48
奶泡上布满朱古力粉 成个卖相都唔错😚
饮落啲奶泡都好绵密 朱古力既比例占得重啲 咖啡味较淡 比较适合平啲少饮咖啡既朋友🤣
评分: 7/10🌟
餐厅有分室内同室外两部分 室内以纯白简洁既装修为主 室外就分边同狗狗一齐坐 整间cafe望落好干净感觉好舒服 不过夏天坐室外确实有啲辛苦(非常晒同热🥵)室内就比较舒适空间感较大 整体食物质素不错 绝对会为咗french toast而再度来访🥳 如果去西贡行吓就一定要试下呢间cafe jeng🥰🥰🥰
—————————————————————————
Little Cove Espresso (西贡)
西贡西贡海旁广场兆日楼地下1-2号舖
French Toast