2019-10-02 836 浏览
中秋节翌日, 玩咗一晚,紧系要训返够本. 一起身已经12点几,依个时间食早餐又唔系, 食午餐又唔系. 咁最好紧系食个Brunch啦!!!之前听朋友介绍过西贡有一间味道唔错的餐厅 The Conservatory. 餐厅位置唔难揾, 就系方逸华普通科门诊诊所对面条街.餐厅设计有欧洲的风情, 感觉十分舒适. 店员态度友善.  而且入面冷气 出面亦都有大帐篷同风机, 好适合系秋天坐系出面享受一下假期的宁静. 仲有西贡果然系小动物爱好者的天堂, 好多食客都会带小动物来餐厅.食物饮品方面, 我同朋友就拣咗一份Salmon Benedict 同一份 Chicken Pasta 野饮就一壶Earl Grey.先讲一下份Salmon Benedict 份量唔细, 系黄黄的蛋浆下系一只半熟蛋,几片烟三文鱼同一堆菠菜. 用刀一切落去蛋黄流落去面包的中央, 软林林的面包配上脆口的包边, 感觉好新鲜, 特别. Chicken Pasta味道好特别, 西式的粗通粉配有少少泰国风的酱汁, 带少少辣. 食厌咗平时西式酱的人, 不妨一试. 而Earl Grey就普通茶包, 不特别推介. 但整体嚟讲, 坐系依间餐厅用黎
先讲一下份Salmon Benedict 份量唔细, 系黄黄的蛋浆下系一只半熟蛋,几片烟三文鱼同一堆菠菜. 用刀一切落去蛋黄流落去面包的中央, 软林林的面包配上脆口的包边, 感觉好新鲜, 特别. Chicken Pasta味道好特别, 西式的粗通粉配有少少泰国风的酱汁, 带少少辣. 食厌咗平时西式酱的人, 不妨一试. 而Earl Grey就普通茶包, 不特别推介. 但整体嚟讲, 坐系依间餐厅用黎消磨一个下午, 系一个不错的选择.
2019-09-14