2021-06-05 759 浏览
建议: 直接拎上手就食会好油,食前记得要预备好清洁用品👍只要一Search 西贡必买都真系离不开-许姑娘家乡茶粿。平日想食都唔会有,因为只开逢星期六、日和公众假期😌 (提下你:黎紧14号系公众假期 🤪)当日去到有九款茶粿卖,有咸有甜🤤 一盒已经pack好左,同款两旧,真系大大旧👍 买个时仲暖,不过如果唔系即刻食。建议手拎住会好啲,要小心倒汗水今次试左:▫️南瓜皮红豆馅▪️斑兰叶椰茸花生馅切开真系不得了,超足料👍 一开始以为唔系即食,拎走个口感觉会麻麻。一打开见到个皮有啲硬,但系咬落系另一回事,好烟韧,真·爆馅🤭 不过拎到上手,真系好油,油到好似旧茶粿随时会滑走🤣。最后试左3个办法😝 如果你真系好惊油:1️⃣ 番到屋企再用叉,拮黎食2️⃣ 用三文治袋包住食3️⃣ 直接食,之后再洗手 (#试伏专员 落左枧液洗左2,3次先唔油)唔好用纸巾,因为啲纸纤维痴左落茶粿,分分钟食埋纸🙈食完两旧真系超饱,所以记得一定要开心Share 🙆🏻‍♀️ 如果想试几种味,一个人真系啪唔到🤣店员话必试芝麻皮芝麻花生馅,好似话系自己磨🤤 下次再黎试下黎。
建议: 直接拎上手就食会好油,食前记得要预备好清洁用品👍

今次试左:
▫️南瓜皮红豆馅
▪️斑兰叶椰茸花生馅

最后试左3个办法😝 如果你真系好惊油:
1️⃣ 番到屋企再用叉,拮黎食
2️⃣ 用三文治袋包住食

唔好用纸巾,因为啲纸纤维痴左落茶粿,分分钟食埋纸🙈

外卖自取