2020-06-28
带着小狗又要寻找人狗共融的餐厅,今天来到西贡就自然有好多选择。早一天已经决定咗去Camden Town,但系原来冇得book枱,只有walk in。沿住海旁一路行好快就会见到Camden Town。其实已经决定咗入去食,不过去到门口都循例问吓拎一份餐牌去睇吓啦。点知店员话餐牌要去返网上面睇。当堂好突然,点解明明有餐牌喺度都唔俾我哋睇呢不过因为天气太热所以都决定坐低先算。Fish N‘ Chips: 虽然招牌写明系食Fish N’ Chips,不过选择就只有大同小,冇唔同嘅鱼类去选择。虽然鱼肉都算滑,但个脆皮我就觉得唔太松化,可以再松化啲会再好啲,而且咸咗少少。香草大虾意粉:大虾都算大,亦都弹牙。可惜意粉有啲干,香草味唔系好够,不过不失啦白酒煮青口:味道都算正常,不过青口入边夹杂着一啲海草,要用口吐翻出来先得。大热天时又来到英伦风味嘅餐厅,当然要饮番杯英国入口嘅啤酒啦不过来到西贡,其实对于食嘅要求唔系最高,环境先至系最紧要。餐厅位于海旁,对着外面平静嘅海湾,有阵阵凉风,其实都好舒服,叹番一个下昼真系一流啦。而且店员对于小朋友十分体贴,将啲玩具消毒完先至比小朋友玩,而且餐厅环境望落去真系好
大热天时又来到英伦风味嘅餐厅,当然要饮番杯英国入口嘅啤酒啦
而且店员对于小朋友十分体贴,将啲玩具消毒完先至比小朋友玩,而且餐厅环境望落去真系好干净好舒服。