每次去啲远嘅地方嘅Cafe度,都系谂住打个靓卡就算,野食呢d其次☕️不过呢间真系好有惊喜,一d都唔hea,打卡之余好食,最估唔到d意粉系自家手工制,感觉好有心机👍🏻-流心云朵配竹炭多士☁️望落劲吸引,咬开厚竹炭多士每一啖都有绵滑嘅云朵蛋、酱汁同馅料中间夹住新鲜牛油果🥑如果多士烘一烘会再正d🤣-蚬肉配特制喇沙酱手工意粉🍝蚬肉咬开好鲜甜Juicy,应该落咗酒因为食到有少少酒味去吊一吊个味,喇沙酱辣辣地好开胃,手工意粉口感贴近义大利口感,好烟韧有咬口!-虾虾虾虾🦐 系呀个名就叫4个虾😂用咗阿根廷红虾、樱花虾、龙虾汁同虾籽去整,未食已经闻到好香好香,佢唔算好多调味,靠个浓虾汁吊味,手工意粉索晒个虾汁,正👍🏻-斑斓味鸡蛋仔配雪糕🩵呢个鸡蛋仔比出面𠮶啲更加脆身,中间系鲜绿色斑斓味,冲绳海盐雪糕又咸又甜我爱🩵-自家制茶味戚风蛋糕🍰食海绵蛋糕我最惊系又干又唔够回弹,系个暂时食过最恰到好处够spongy之余系够湿润🤪台湾茉莉香片 个茶味系aftertaste会出d,味道系淡淡幽香,抹茶🍵 个茶味就浓d,feel到个蛋糕比其他落少好多糖,值得赞下👍🏻-御茗宁茶🥂用香槟酒杯装住好靓,茶味好出~-抹茶拿铁抹茶🍵抹

流心云朵配竹炭多士☁️
蚬肉配特制喇沙酱手工意粉🍝
虾虾虾虾🦐
系呀个名就叫4个虾😂
斑斓味鸡蛋仔配雪糕🩵
自家制茶味戚风蛋糕🍰
御茗宁茶🥂
用香槟酒杯装住好靓,茶味好出~
抹茶拿铁抹茶🍵
抹茶饮得出唔系用cheap抹茶粉,抹茶够甘香!
印度香料拿铁☕️
好得意嘅狗仔图案,配合返主题😎
好香chai tea只异国香料味,加埋奶又几夹wor🥛
📍Cafe Pawsitive (西贡)
西贡西贡大街41-42号吉祥楼地舖