2021-05-07
放假同屋企人游车河🚙游下游下去到西贡,好好彩揾到个表位✌🏻即刻落车揾食!市场街有好几间餐厅/cafe,间间个感觉都好舒服,见到呢间个餐牌都几吸引一于试试先🤩阳光午餐$168包哂前菜、主菜、甜品同餐饮,前菜我地试哂两款😝三文鱼卷青瓜睇落好似细细旧,但块烟三文鱼几都大块几厚🤤藜麦旦沙律份量都唔少,最钟意咬落去个口感,原来蛋沙律捞藜麦个味都几夹,两款前菜都用玻璃雪糕杯装住,打卡影相一流😆主菜我地拣左蟹肉意粉同黑松露磨菇意粉,意粉分量都算多,蟹肉成个小山丘堆左喺意粉上面😋😋意粉个汁淡淡地,再加上少少黑椒,唔会盖过哂蟹肉嘅味!黑松露磨菇意粉就香浓好多,劲多磨菇!两碟意粉都有沙律伴碟,最欣赏佢个沙律汁,餐厅自己调制酸酸甜甜好清新,岩哂热辣辣夏天食😆😆甜品包一件自选蛋糕同雪糕,平时出街食饭d甜品通常定左系咩,又或者最多比两三款你拣,呢度嘅自由度就大好多喇!冻柜有成十款蛋糕🍰真系花多眼乱😍最后我地拣左特浓朱古力蛋糕同芒果芝士蛋糕😋😋朱古力蛋糕名副其名,真系好重朱古力味,食到停唔到口🤫芒果芝士蛋糕就清新d,食得出落重芝士🤤估唔到一间小店嘅蛋糕都可以咁出色!!雪糕方面可以拣朱古力或者云呢拿味,要赞嘅系云呢
阳光午餐$168
最后我地拣左特浓朱古力蛋糕同芒果芝士蛋糕😋😋朱古力蛋糕名副其名,真系好重朱古力味,食到停唔到口🤫芒果芝士蛋糕就清新d,食得出落重芝士🤤估唔到一间小店嘅蛋糕都可以咁出色!!雪糕方面可以拣朱古力或者云呢拿味,要赞嘅系云呢拿雪糕,系用真正嘅云呢拿籽整,个味同落云呢拿油整嘅好唔同👍🏻👍🏻
餐饮我地拣左热Americano同加钱半价要左杯Dirty😍虽然两杯咖啡都系用同一款佢哋自己调配嘅咖啡豆,但饮落个味道就好唔同😋Dirty打卡一流,不过记住要快快打完卡就好饮返啖喇,如果唔系咖啡沉左底个味就唔同左架喇!
呢间小店整体感觉好舒服,店内装饰好靓,店员都好nice,露天位置有两张台,好天嘅时间可以坐低晒下太阳!钟意慢活生活嘅人一定要黎chill下🥰