2023-02-16
难得平日同朋友一齐放假,就想去远d地方行下,吸收一下新鲜空气🍀睇Openrice发现西贡有好多文青打卡Cafe,今次就简左Kachimushi,咖啡店位于西贡市场街35号,好方便好快就揾到👍咖啡店主要以白色同木色为主调,装修以简约为主😄适合文青黎打下卡📸今次我同朋友order左👇蟹肉薯仔沙律 $62有三旧大薯仔球,上面倒左d沙律醋,酸酸地好开胃😋而且好饱肚!CP值高👍👍烤比尔芝士配吐司 $68原旧比尔芝士🧀 芝士份量好足够,可以自己按照需要份量将芝士搽上吐司上食,可以大啖大啖咁食芝士觉得好满足呀!🥰🥰芝士控嘅人一定要试🧀🧀🧀(温馨提示:热食有软滑效果,一定要热食呀~)和牛Open toast $124 Order完之后就开始闻到煎和牛嘅味道,好香😋好期待,黎到即刻就食,哗~d和牛好滑好嫩,吐司上面有好多火箭菜,加上芝士同洋葱,令到成件吐司更有口感!好食😋杂莓班戟$68 加$22追加豆腐雪芭 $90杂莓味系西贡限定口味,黎到一定要试下啦~Pancake即叫即焗,用锅上枱热辣辣,Pancake好香蛋味,边位焗得好香脆,豆腐雪芭真系好重豆腐味,真系值得加$22黎试下👍👍配埋蓝莓🫐同士多啤梨
今次我同朋友order左👇
蟹肉薯仔沙律 $62
烤比尔芝士配吐司 $68
(温馨提示:热食有软滑效果,一定要热食呀~)
和牛Open toast $124
杂莓班戟$68 加$22追加豆腐雪芭 $90
杂莓味系西贡限定口味,黎到一定要试下啦~Pancake即叫即焗,用锅上枱热辣辣,Pancake好香蛋味,边位焗得好香脆,豆腐雪芭真系好重豆腐味,真系值得加$22黎试下👍👍配埋蓝莓🫐同士多啤梨🍓,酸酸甜甜好好味😆
巴斯克芝士蛋糕 $38
有原味同豆腐味可以选择,今次简左特别d嘅豆腐味,味道好清香,口感好软滑🧀🍰😆
Iced Dirty $48
有层次感,咖啡好香好滑,整杯咖啡颜色好靓,用黎打卡一流📸
整体嚟讲,呢间西贡过江龙咖啡店好适合同朋友休闲过一日,Chill 一 Chill,倾下计😆😆😆食物既高质又好食😋CP值高😊一定会再黎😆😆