2023-07-10
西贡必食❗️自家制果jam🍯去好chill嘅西贡当然要配文青西餐~呢间啲意粉🍝绝对一流❗️配果酱🍯嘅甜品,系喺香港其他地方食唔到,并且会令你永远记住😋温泉蛋卡邦尼意粉10/10首先,佢嘅汁浓郁香滑。有咗温泉蛋嘅鲜味同奶油嘅香气,再加上芝士🧀嘅结合,真系一种完美嘅平衡味道。唔会令你觉得太嬲,但系味道又浓。同时意粉都煮得啱啱好,又唔会黐埋晒一齐,但系又唔会太硬。好难得见到咁清爽又好味嘅卡邦尼意粉❗️意式青酱鸡肉意粉8/10佢嘅鸡肉好鲜嫩多汁,渗透咗青酱嘅味道。鸡肉质地软嫩唔会干柴,和青酱嘅配搭真系天衣无缝。每一块鸡肉都咬落嘴入面都好美味,加上意粉嘅弹牙口感,真系一种享受❗️果酱雪糕窝夫饼🧇10/10我叫咗热带风情果酱🍯,呢个组合真系超正😍!半份其实就够两个人食啦😋首先,佢嘅窝夫饼🧇香脆可口,表面金黄酥脆,入面仲有啲松软嘅质地。热辣辣嘅窝夫饼配埋冰凉嘅雪糕,真系一种舌尖上嘅享受!仲有啊,佢嘅果酱真系多汁香甜。有著新鲜水果🥭嘅天然甜味同埋果肉🍍嘅口感,加入口中带出一种清爽的感觉。果酱同窝夫🧇饼嘅结合真系天衣无缝,每一口都可以感受到果酱嘅鲜味,真系一绝❗️
温泉蛋卡邦尼意粉10/10
意式青酱鸡肉意粉8/10