2023-07-21 100 浏览
上个周末同好闺蜜去西贡staycation, 下午check in完返上房抖一阵都差唔多6点几, 又开始肚饿, 于是揾下附近餐厅有咩食, 就揾到呢间泰国餐厅, 见咁好色好评就去食啦, 位置离间酒店好近,行过去只系4分钟, 好方便!!服务员态度好, 原来想坐出面, 贪佢环境唔错, 但因为太热,最后我地拣室内, 座位空间又阔乐又舒服柚子沙律, 柚子凉浸浸又甜好清身, 再配上花生粒口感提升, 夏天必食小食拼盘, 即叫即炸, 春卷外皮炸得够香脆, 又薄身, 鱼肉饼有少少咸, 最钟意食佢哋嘅虾饼同鸡粒沙嗲串烧, 串烧多肉又Juicy, 沙嗲酱亦都有美味花生香,已经encore咗两次黄咖喱鸡, menu上写着有一条辣椒嘅辣度, 但其实一啲都唔辣,唔食辣嘅朋友都可以试吓, 用嚟点蒜蓉包好好味