2023-02-18
之前上网成日见到介绍不同西贡美食既网页,今日一于同朋友去行下街食下野。呢间近码头新开张既梳乎厘班戟店,采用开放式设计,可以望到店员制作沙冰和咖啡既过程。小店主打既梳乎厘班戟,有8款口味,全部即叫即整,确保空气感十足,净系等既时间,已经闻到浓郁蛋香;另外仲有不同款式既沙冰、咖啡、果汁,以供选择。Tiramisu班戟好香咖啡同兰姆酒香味,厚厚的班戟面层洒满可可粉,令口感细腻饱满,必食之选。Oreo & cream班戟卖相吸引,Oreo饼同饼碎铺满在饱满的班戟上,原来底部都有好多,令我充分感受到Oreo既脆脆口感,味道一流。Pineapple Coconut沙冰,入口即溶,甜度恰到好处,估唔到味道出奇地夹,好清新既口味。益力多沙冰,充满乳酸香气,我见到员工落左2枝益力多,超级足料。我哋享受左一个丰富悠闲既下午茶,真系非常满足。
我哋享受左一个丰富悠闲既下午茶,真系非常满足。