📍西贡-Turtle by the sea 🐢🌊 @turtle.bythesea 琴日夜晚同屋企人经过西贡 见到呢一间咁有feel嘅西餐厅🩷🍷价钱合理另外质素都好高 好想同大家分享吓♪( ´θ`)ノ平日或者假期过嚟都好适合 吹下海风倾吓计 仲有180度海景🥹🥹谂吓谂吓已经想再去食啦🍵无酒精Mocktail-Like a Mojito因为揸车嘅关系,所以我哋叫咗冇酒精嘅饮品!但系又想饮得精致啲 所以就选择左Mocktail🩷完全冇失望!惊喜满满~ 薄荷叶嘅味道好香!另外仲加咗青柠落去 层次感满满~ 完全可以同Cocktail媲美🥹❤️❤️🍷无酒精 Mocktail-Lychee Lover 除咗Like a Mojito我哋仲叫咗呢一杯充满荔枝香味嘅Lychee Lover🥹🥹❤️劲适合啲钟意果味重饮品嘅朋友仔!😙😙佢除咗荔枝之外仲落咗Mint!! 好多层次😍😍😍🍣烟三文鱼牛油果沙律嚟到前菜方面 我叫咗呢一个沙律!呢个沙律可以话系开胃同埋超级足料嘅代表😍😍❤️上面嘅烟三文鱼绝对唔hea!!好厚同好长身~ 祝可以𩠌晒成个沙律!另外对比起传统沙律 呢一个嘅沙律 厨师加咗橙汁落酱汁🫙好fresh~~

🍵无酒精Mocktail-Like a Mojito

🍷无酒精 Mocktail-Lychee Lover

🍣烟三文鱼牛油果沙律

嚟到前菜方面 我叫咗呢一个沙律!呢个沙律可以话系开胃同埋超级足料嘅代表😍😍❤️上面嘅烟三文鱼绝对唔hea!!好厚同好长身~ 祝可以𩠌晒成个沙律!另外对比起传统沙律 呢一个嘅沙律 厨师加咗橙汁落酱汁🫙好fresh~~🍊🍊好有特色!

🦑鱿鱼墨汁意粉

呢一个墨汁意粉十分推介俾大家!💯墨汁嘅味道好重 而且上面嘅鱿鱼绝对唔会hea俾你!超级爽口 超级弹牙!十分高性价比嘅一道菜式🎏

🥩炭烧美国顶级西冷牛扒

呢一间餐厅嘅牛扒,有两款 而我哋拣咗西冷牛扒!🥩我觉得超值啊!因为上面嘅配料同埋牛扒嘅份量都好足!牛扒,我哋叫咗五成熟 肉质好松软~好有牛味!🐄另外佢嘅配料最需要称赞嘅就系温室西兰花 因为个人来讲好钟意食 而且点埋牛扒嘅黑椒汁都好好食!我哋Side Dish叫咗薯条~ 好脆身好好食喔!

🍦士多啤梨意大利雪糕

你都饭后甜品一定要食雪糕吧!士多啤梨味食落去好fresh!!而且味道绝对唔会过甜 饭后甜品一流!♪( ´θ`)ノ

——————
地址: 西贡惠民道1号海滨公园