2023-03-26
一早入到西贡想叹个早餐,系西贡总站落左车后行1分钟唔够系海滨公园就见到呢间新开嘅cafe,就一于试试佢☺️☕️ Cappuccino ($40)咖啡好啱我哋口味,系冇乜酸味Nutty口啲个只,饮落好滑好顺~🍳Turtle Big Breakfast ($148)有炒蛋,猪肉肠,烟肉,啡菇,牛油果,蕃茄,粟米煎饼,多士,超大份量🤣🤣🥓烟肉系焗到脆晒香晒𠮶只,好有外国风味😋🍄啡菇好juicy,🍳炒蛋睇都睇得出超滑,🥞粟米煎饼好少见脆脆地甜甜地,🥑牛油果好香滑😚成个set好丰富但样样嘢都好好味,唔小心就食晒🤭🐢同老板倾开话佢地啲野食好接近外国好味,佢话梗系啦,佢地啲厨都系外国返黎架嘛🤣原来店名「海龟」,除左有海外归来嘅意思,仲攞左海龟嘅特性,喺外面打滚左一轮再返返去原本嘅地方🏠好钟意好有意思😍❣️总括嚟讲,价钱偏贵但物有所值👍🏼所有嘢都揾唔到要挑剔嘅地方,无论老板同店员态度亲切热情🥰会令你觉得自己享受左一个好good嘅Morning☀️
☕️ Cappuccino ($40)
🍳Turtle Big Breakfast ($148)
🥓烟肉系焗到脆晒香晒𠮶只,好有外国风味😋
成个set好丰富但样样嘢都好好味,唔小心就食晒🤭
好钟意好有意思😍❣️