2024-09-13 226 浏览
放假同屋企人过嚟西贡行吓,拣咗呢间特色主题餐厅。餐厅主打西餐、特色咖啡同埋酒。点咗个澳洲龙虾🦞套餐套餐入边有龙虾意粉、两条龙虾春卷同埋日本王林苹果🍏沙律🥗 🍝🍝龙虾意粉系澳洲龙虾🦞拆晒肉甘上,入口鲜甜,肉质都几弹牙,捞埋系啲意粉同酱汁一齐食好Juicy。 🍣🍣龙虾春卷入面都充满虾肉,春卷皮好薄,炸得岩岩好,入口酥脆,因为中意食香口嘢,好啱我口味。 🥙🥙个沙律真系好开胃,有沙律菜🥬、蕃茄仔🍅、苹果、蟹柳🦀等等制作而成,入口都好清新~蔬果都食得出好新鲜,食完其他𩠌都可以用来解下腻。 🦪🦪最后试咗一支鲜甜嘅法国生蚝🦪就饮汤,呢个生蚝真系好肥美呀,肉质入口感觉超掂!而且一d都唔腥,同埋个龙虾汤原来系过滤左四次再刷新鲜龙虾肉上碗,食得出足料。