第一次黎既时候系lunch,个阵好多人,佢座位有限,印象中系2张4人枱,1张望窗既bar枱,出面好似仲有得坐,但天气热,我都吾想出去。Lunch个阵坐左bar枱,我系最后一枱黎,眼见厨师好似得一个。1:0X入座,等到1:40先有第一个餐,赶返工黎讲,有D难系度食。但我食过佢个南瓜忌廉蟹肉意粉之后,真系一试忘返,屋企人黎西贡,叫我带食,我都拣左尼间。 今次系晚上去,好似系5:30pm就去食,冇人都好正常。 其实对我黎讲系仲好,因为上次等好耐,今次佢净系serve我一枱就应该轻松D。到我走个阵都有多2枱了。对我黎讲,南瓜忌廉蟹肉意粉系必叫,佢好creamy,又有一粒粒南瓜,做到我以前系italian tomato食既感觉!!! 屋企人嫌佢细份左D,其实我都觉,可能系好食,所以想食多Dxdd意式肉丸磨菇意粉系我第一次食,佢D肉丸有Ikea既味道,好好味。蕃茄汁都吾算太浓,我都好中意。明太子炸虾意粉都好食,炸虾比左3条,啱啱好够分。系要预左有明太子就会略为咸左D,但整体都好食!!双重朱古力松饼 $28招牌鸡翼4只(香烤沙嗲) $48屋企人见意粉份量都吾算大,怕吾饱就叫多个鸡翼同朱古力松饼做小食

南瓜忌廉蟹肉意粉
意式肉丸磨菇意粉
明太子炸虾意粉
双重朱古力松饼 + 招牌鸡翼4只(香烤沙嗲)
双重朱古力松饼 $28
招牌鸡翼4只(香烤沙嗲) $48
屋企人见意粉份量都吾算大,怕吾饱就叫多个鸡翼同朱古力松饼做小食+甜品,鸡翼正常发挥,松饼有叫佢叮热,觉得叮热左,有少少流心既感觉好正。尼2样都好味!
朱古力
最后既朱古力原本都吾想嗌,西贡好多餐厅都吾包野饮,一叫就要$4X UP。尼间cafe系西贡黎讲算好平,其他cafe D意粉都要预$110 UP,所以其实尼度加杯野饮个价同出面嗌一个意粉差吾多。btw 上次lunch贪平,叫左个$25既soda,我觉得吾系好掂,吾建议。

尼间位置有D偏,生意难做,希望大家都会发掘到佢既好啦!
2024-09-15
南瓜忌廉蟹肉意粉
意式肉丸磨菇意粉
明太子炸虾意粉
双重朱古力松饼 + 招牌鸡翼4只(香烤沙嗲)
朱古力
  • 双重朱古力松饼
  • 招牌鸡翼4只(香烤沙嗲)