2021-07-17 120 浏览
前排同朋友去左西贡玩,中午就黎左呢间cafe食lunch😋😋cafe有两层高,空间感十足~~装修走纯白文青风,系一个打卡既好地方📸📸🥗Cozy All Day Breakfast $118✨最近好钟意食All Day Breakfast~~呢间既望落都好吸引,包括有炒蛋、香叶肠、烟肉、大啡菇、茄汁豆、沙律菜同酸种面包🤤🤤款款味道唔错,食完都好饱肚~~当中酸种面包最有惊喜!咬落好香脆,好似食紧多士咁~平时食开既酸种面包会偏硬,但呢间既好松化,唔错🤩🤩🍖烤伊比利亚猪鞍 $188✨个摆盘好靓!点都要相机食先😏😏由于系黑毛猪鞍,可以拣熟度,我地就拣左全熟~~猪鞍肉质软腍,仲有两大块,满足到食肉兽!!旁边有蜜饯苹果酱同薯仔沙律,酸酸甜甜好开胃😋😋🍨自家制北海道牛奶雪糕/绿茶蕨饼/十胜红豆 $58✨食完主菜就到甜品~~佢地既雪糕系必试架!口感香滑,仲好香炼奶味😍😍底层有绿茶蕨饼同十胜红豆,蕨饼口感Q弹,好食!!🥞榛子朱古力法式多士 $68✨上枱时热辣辣,卖相唔错❤️❤️法式多士好厚身,里面夹住朱古力酱同香蕉~~面头仲有杂莓作装饰,配雪糕一齐食好正🤤🤤饮品方面,我地叫左紫薯燕麦鲜奶($50)同焙茶鲜奶(
cafe有两层高,空间感十足~~
装修走纯白文青风,系一个打卡既好地方📸📸

🥗Cozy All Day Breakfast $118✨
最近好钟意食All Day Breakfast~~
款款味道唔错,食完都好饱肚~~

🍖烤伊比利亚猪鞍 $188✨
个摆盘好靓!点都要相机食先😏😏
由于系黑毛猪鞍,可以拣熟度,我地就拣左全熟~~
猪鞍肉质软腍,仲有两大块,满足到食肉兽!!
旁边有蜜饯苹果酱同薯仔沙律,酸酸甜甜好开胃😋😋

🍨自家制北海道牛奶雪糕/绿茶蕨饼/十胜红豆 $58✨
食完主菜就到甜品~~
佢地既雪糕系必试架!口感香滑,仲好香炼奶味😍😍
底层有绿茶蕨饼同十胜红豆,蕨饼口感Q弹,好食!!

🥞榛子朱古力法式多士 $68✨
上枱时热辣辣,卖相唔错❤️❤️
法式多士好厚身,里面夹住朱古力酱同香蕉~~
面头仲有杂莓作装饰,配雪糕一齐食好正🤤🤤

饮品方面,我地叫左紫薯燕麦鲜奶($50)同焙茶鲜奶($50)~~
紫薯鲜奶口感顺滑,仲好香燕麦味😋😋
焙茶鲜奶都唔错!焙茶味浓郁之余仲饮到好香既奶味,推介👍🏻👍🏻