西贡海鲜出名,其实都好多Cafe小店都好正,行入小小就见到呢间,简单木调风仲要有两层店员无特别安排坐位,可以随便坐,呢度个感觉好free,每一个座位角落都好唔一样,就算坐2楼采光度都极好~(〃´𓎟`〃)黎西贡食嘢就系要呢啲感觉!!是日餐汤-蘑菇浓汤$38认真超值,个浓郁程度完全系一碗蘑菇蓉,劲有口感,蘸面包系Perfect match ( ¤̴̶̷̤́ ‧̫̮ ¤̴̶̷̤̀ )无花果沙律$98无花果本身甜又有果香同沙律好夹,仲有车厘茄,菲达芝士口感沙沙,沙律菜新鲜,无花果油醋酸酸开胃~巴马火腿& 烟三文鱼牛油果酱宾尼迪蛋$118酸种包烘到脆脆,面包搽咗牛油果酱,嫩爆既水波蛋(流心)加埋烟三文鱼,再淋埋关键荷兰酱,丰富既配搭 ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )✧安格斯芝士牛堡配薯条$138面包疑似自家制(?)比起出面食开厚得多,唔会烘到过份干硬,芝士溶晒,块牛有厚度,切开始岩岩好仲有少少粉红色柚子伯爵茶忌廉蛋糕$48蛋糕都几大件,伯爵茶忌廉好清香,海绵蛋糕轻盈蓬松(•͈˽•͈) ,柚子部分极酸(爽~),一层层加埋味道好正士多啤梨沙冰$50士多啤梨味都比较天然,饮落唔似有加到士多啤梨糖浆,所以淡左小小,饮得出有乳酪味,系一杯健康

(〃´𓎟`〃)黎西贡食嘢就系要呢啲感觉!!

是日餐汤-蘑菇浓汤$38

无花果沙律$98

巴马火腿& 烟三文鱼牛油果酱宾尼迪蛋$118

安格斯芝士牛堡配薯条$138

柚子伯爵茶忌廉蛋糕$48

士多啤梨沙冰$50
士多啤梨味都比较天然,饮落唔似有加到士多啤梨糖浆,所以淡左小小,饮得出有乳酪味,系一杯健康沙冰(岩我小甜人士~)
  • 是日餐汤-蘑菇汤