餐厅:西贡街头越南牛肉粉地点:湾仔克街菜式:越南菜餐牌:茶市套餐有地道捞檬粉,越式汤粉类,法包,饭类,选择都唔少。另加一。可以用优惠价钱加小食。跟餐包基本热冻饮品,好多选择。亦有特饮升级优惠。顺化香茅猪扒捞檬 $56 另加一顺化香茅猪扒捞檬大大碗,有大大块猪扒一开六,整得外脆内嫩,味道口感都唔错,几惹味。伴有生菜,青瓜丝同酸腌红白萝卜丝,薄荷叶,中间加左葱花同花生碎加脆脆,伴有青柠一件。檬粉系幼身白色,滑溜有口感,可以自己加枱上既鱼露,酸酸咪咪夏天食真系最好。西贡牛肉丸汤粉 $50 另加一西贡牛肉丸汤粉大大碗,牛肉丸有六粒,非常多汁弹牙。汤粉可选河粉,檬粉或者金边粉。我地选左河粉,系幼身兼非常滑溜,其他配料有洋葱丝,葱花,同芽菜,个汤味道都唔错。质素系几好。另配青柠同辣椒比你自己调味。可以用优惠价钱加小食。会安烤猪颈肉 加$40 另加一呢个会安烤猪颈肉份量一客六七片,伴有酸腌红白萝卜丝,垫有椰菜丝沙律,另上甜酸酱。面头洒上脆脆。烧得外脆带少少㶶边,肉质弹牙。酸辣凤爪沙律 加$35 另加一凤爪一共十几只,好爽脆。配菜有西芹,洋葱,红萝卜,车厘茄,个味道系几辣,不过都好食。抵食啦。跟餐包基
餐厅:西贡街头越南牛肉粉
地点:湾仔克街
菜式:越南菜

顺化香茅猪扒捞檬 $56 另加一

西贡牛肉丸汤粉 $50 另加一

西贡牛肉丸汤粉

可以用优惠价钱加小食。
会安烤猪颈肉

会安烤猪颈肉 加$40 另加一
酸辣凤爪沙律

酸辣凤爪沙律 加$35 另加一
跟餐包基本热冻饮品,好多选择。亦有特饮升级优惠。
薄荷青柠梳打,越南老姜蜜

薄荷青柠梳打
薄荷青柠梳打多冰多薄荷叶,味道唔甜,够解渴又健康。
越南老姜蜜
越南老姜蜜我叫左冻,姜同蜜糖平衡得好,唔会太甜或者太辣。
总括而言食物都唔错,价钱都唔算贵,茶餐份量似正餐。餐厅环境光猛干净,座位舒服。
2024-09-24
会安烤猪颈肉