2024-03-07
Lobster Une🦞去西贡当然要食海鲜🦐 成条海鲜街十几间海鲜酒家都系食中式,食客会系外面嘅鱼缸自行挑选心水海产,但有时都怕会海鲜价俾人㓥🦯 早排临近圣诞节,就试下明码实价嘅西式龙虾餐厅🧮灰藏金土质墙,高楼底而中间挂咗盏巨型吊灯,每张台都摆放白色烛台蜡烛🕯️ 欧式古典风格中带种奢华感📯 沿住店内楼梯会去到更静更有私隐度嘅空间🤫听老板娘介绍先知餐厅系西贡开业2年几,系今年8月先搬过嚟新地址🚛 新店新开张期间会赠送welcome drink🗓 menu上揾唔到嘅有酒精或者无酒精饮品,充满神秘感🧙🏻♂️Welcome Drink🍹玖瑰蝶豆花梳打,系渐变嘅视觉效果📷 之后记得拌匀饮用,甜中带有清新感觉🌹 姜饼味嘅Wine Soda带点肉桂香,非常应节🎄Buffalo Wings🐃老板娘特别推介呢款鸡翼,话系经过改良📊 食落又真系冇平时嘅咁酸咁辣,香料味重,而玫瑰花瓣同黄色花碎亦让橙红色嘅鸡翼卖相生色唔少💐Lobster W/ Bomba Rice🦞上菜嘅时候已经闻到好强嘅咸香味,系海洋气息🌊 开边半只嘅龙虾仲大过只碟,肉质弹牙又鲜甜🤤 面头嘅芝士仲好拉丝,系寒冬中嘅温暖🫕
Welcome Drink🍹
Buffalo Wings🐃