2021-10-02
话说9月头嘅时候,天气仲好热就约埋三个朋友去西贡Wakesurf,玩完冲埋凉都成八点几,有个朋友之前食过好食就提议去Piccolos到食,果日星期六晚嚟到都唔使点等位就俾我哋入咗去坐,个环境都舒服啲位唔太迫,又唔太嘈👍🏻但我哋玩左成日又饿又攰就嗱嗱声嗌嘢食😛Mezzelune意大利饺子系咁多样嘢食入面,我哋公认系最好食嘅,因为佢个白汁真系好岀色,用黎点任何嘢食都好好食😋同个饺子又好夹👍🏻👍🏻个饺子食落好滑😛😛好味到我地要争Seafood Risotto 个海鲜系青口,因为同枱朋友同我都唔太好青口,所以我都系食咗一啖,感觉都新鲜嘅,个饭嘅软硬度适中,个汁都好食嘅👍🏻Parma Ham & Rockets PizzaPizza系簿脆皮嘅,个边边好脆好香好好味😋😋同埋个芝士好香加埋Parma Ham同啲火箭菜成个口感好夹,我地一行4人每人食2块感觉啱啱好BBQ Baby Back Ribs个Ribs系偏软身小小嘅,个人唔系太钟意,跟ribs上嘅薯条用黎点mezzelune个汁系一留👍🏻Milkshake 我哋4个人叫左三种唔同味嘅Milkshake, 有Caramel,Vanilla,Cho
Mezzelune
Seafood Risotto
Parma Ham & Rockets Pizza
BBQ Baby Back Ribs
Milkshake
我哋4个人叫左三种唔同味嘅Milkshake, 有Caramel,Vanilla,Chocolate,我哋一致觉得Chocolate系最好味嘅,所以嘅Milkshake 都有阵淡淡嘅奶香,又唔会太甜,仲有少少沙冰嘅感觉👍🏻👍🏻
同埋餐厅上菜嘅速度对于我哋几只饿鬼嚟讲都算系快😝