衬住放假又入左去西贡饮饮食食hea左一日☺️今次又撞岩少少雨🌧️不过好彩唔算好大,个天都有啲太阳🌞放假要对自己好啲,食间质素高啲嘅🤭上次食左餐厅姊妹店,觉得性价比好高,今次食埋呢间,睇吓有咩唔同先☺️入到去呢间感觉chill 啲,有好多咕𠱸座位,另外𠮶间就classic啲!打开餐牌见到佢地lunch menu好吸引🤩只系 $188就有龙虾同意粉食,仲包饮品😍而且坐室外仲可以睇到180度无敌大海景🏞️🏞️Canadian Tomahawk Pork Chop拣左加拿大厚猪鞍扒配薯菜,份量好大碟,猪鞍扒香煎到岩岩好,肉质鲜嫩扎实唔会靭,点埋特调酱汁,食落少少焦香好惹味🤤LOBSTER LINGUINE WITH GENOVESE BASIL呢个系招牌推介,$188有龙虾同意粉绝对唔会错过😙龙虾虽然只系半边,但系都算大只,而且意粉上仲有好多龙虾肉同虾膏,捞埋索晒汁嘅意粉食,每一啖都系享受😎Taste of Love 呢杯taste of love用左士多啤梨🍓蜜糖、青柠同益力多调制,饮落味道层次丰厚,又醒神🥰Coconut Mango milkshake椰子芒果mix and match系老朋友,夏天

而且坐室外仲可以睇到180度无敌大海景🏞️🏞️

Canadian Tomahawk Pork Chop

Taste of Love

Coconut Mango milkshake
椰子芒果mix and match系老朋友,夏天恩物👍芒椰味好出,奶昔口感creamy顺滑🤩

📍Turtle Cafe (西贡)
西贡惠民道1号海滨公园

#tutlecafe #relax #西贡 #180度无敌大海景 #假日好去处 #西贡美食 #西贡cafe #saikung #foodie #cafe推介 #龙虾 #美食推介 #yummy #亲子好去处 #性价比高
2024-08-21
午餐
  • LOBSTER LINGUINE WITH GENOVESE BASIL
  • Canadian Tomahawk Pork Chop