2023-10-18
原本之前planning 老公话去西贡行山,但天气不好遇上落雨天就改去西贡食下行下relax下,最后我哋去咗 WM Hotel 食Lunch ,我哋真系好钟意呢间酒店,每次来感觉都好舒服,好有度假的感觉。餐厅位于酒店地下低层(出面就系好靓嘅教堂,如果好天一定要影呢个打卡位),呢度空间好大,楼底又够高,有唔少大玻璃窗采光够,坐位好舒服。呢度最特别系摆放左好多娱乐设施提供比大家玩,有桌球、VR哥尔夫球、足球机、游戏机等,好适合一家大细一齐来。我哋今日想食D All-day brunch之类,所以叫左呢啲:💛Smoked salmon & onsen egg Sourdough💛烟三文鱼份量好多,仲有牛油果🥑、温泉蛋,沙律菜好新鲜,酸种面包真系做得好好食,2 片面包个边位仲要做到好脆😚💛Black Truffle egg & Portobello Sourdough💛呢份真系好惊喜冇谂过咁大份,仲要炒蛋上面刨左几片新鲜的黑松露🤩,同埋我最钟意佢个炒大啡菇,菇味好香好浓,酸种面包配炒蛋呢个组合又系冇得输,好好食。💛Soft Shell Crab Salad 🥗💛老公好钟意食沙律菜,我就好钟意软
💛Soft Shell Crab Salad 🥗💛
老公好钟意食沙律菜,我就好钟意软壳蟹所以叫左呢个沙律试吓,软壳蟹炸到金黄色热辣辣好香脆,除咗软壳蟹仲有好多蟹肉😍、芒果、南瓜籽等材料,配上佢个柚子汁食好清新。
总括来说食物全部卖相都好靓,材料好足好大份,坐得舒服,staff 又好nice ,泊车又方便来消费可以free parking ,我哋已经谂定下次几时再嚟好😂😆
我哋临走时叫咗2 杯佢地新出嘅promotion「TOGO Special 」,呢个Design 真系好正,上面装食物下面系饮品中间插支饮管拎起上来好方便,可以take a way 出去outdoor 比我地再慢慢叹。
可以自由组合搭配你想要的Snacks or sweets , 饮品基本可以选汽水/ 咖啡/ 冰茶/ 果汁,只系$58/ 杯,也可以+ $ upgrade 配酒精饮品/ 奶昔。
我哋拣咗 :
💜墨西哥脆片 配 咖啡💜
💜焦糖香蕉窝夫 配 橙汁💜
小食同甜品一D都唔求其,两款都制作认真,Nachos 脆脆配上牛油果酱、酸忌廉、蕃茄莎莎、芝士酱、少少辣椒。
焦糖香蕉个焦糖烤得好好,窝夫也外脆内软,有几粒朱古力蛋糕脆脆的,仲有球云呢拿雪糕😍