2021-07-09
意式风情嘅西餐厅,已经系第二定第三次食佢啦,因为真系好好食,夏天一定要坐入面凉冷气,楼上超凉又阔落,落单要讲英文,this! this! this!就得架啦,上菜会一次过上晒三碟,四个人食三碟都饱到上心口,证明真系好大碟。*Piccolos Oops $160Bell peppers, pesto, goat cheese, parma ham, salami, italian sausage 大大个pizza,薄底脆边,冇我唔钟意嘅pizza面包边~焗到个底有焦香味。芝士份量啱啱好,有芝士香味,羊奶芝士都唔会好腥,又食到pizza底嘅面粉香,面头啲配料有肉又有青椒,青椒唔太夹,但啲肉好有咸香味,就会同芝士好夹🤟🏻Wild mushroom fettuccine $1504 kinds of mushrooms sautéed in garlic to a rich creamy and pecorino cheese 好creamy,好浓厚,忌廉汁同芝士完全冇同你悭,阔条面好索汁,蘑菇煎到梅纳反应好出味,量又多,食到成个嘴都系白汁,份量又好多。Blue swimmer crab li
Piccolos Oops $160
Wild mushroom fettuccine $150
Blue swimmer crab linguine $160
fresh crab, garlic, chilli, white wine and virgin olive oil
意粉煮到啱啱好,弹牙有咬口,蟹肉够多又挂到意粉,唔会食到最后得翻蟹肉😂意粉汁系蒜香白酒,唔会好重酒味,清爽带辣,自己食晒一碟一定好辣,可以叫少辣,但冇咁惹味,个人觉得对男仔黎讲都超大碟。