2023-06-20 61 浏览
📍Lobster Une (西贡)放假去开西贡行下玩下,见到间西餐厅感觉好高级好chill,就决定一试😋🌟The L呢款Cocktails系餐厅员工推荐🤩梗系一试!虽然唔太识品酒,但呢款饮料酒味唔浓,好易入口,有阵香甜+清新嘅味道,好饮😋!🌟经典法式油封鸭髀系餐厅其中一款推荐美食,菜式一到已闻到一阵鸭香嘅味道,鸭髀表面烤得好脆好甘黄,以慢煮方式烹调,所以鸭髀肉质仍然好软滑易咬,口感好好,再配上餐厅特调酱汁,酸酸甜甜,同鸭肉好夹😋,再钟意用香脆嘅鸭皮点上酱汁,好好食,香脆可口😋!🌟龙虾包面包好松软,配上粒粒谷粒,更香口!而龙虾肉仲好新鲜,再配上特制酱汁,口感好丰富,龙虾肉又弹牙,忍唔住叫左两个食🤣!整体而言,去得西贡就系想Chill下放下假,呢间餐厅气氛似去左外国,食物都新鲜好食,又坐得舒服,推荐大家嚟西贡可以一试😋!
📍Lobster Une (西贡)

🌟The L

🌟经典法式油封鸭髀