2023-08-09 18 浏览
周末松一松,当然要入西贡,舒舒服服,坐吓轻松吓。其实西贡入边好多餐厅都好chill。今日再次encore 去Lobster Une ,叹下龙虾包,见到佢搬咗新地址✏️贡湾景街16号地舖,新舖一定要去试吓,好彩质素冇变。龙虾包我最爱嘅龙虾包,每次见到餐牌有,都必定order ,佢嘅面包比较特别有黑白芝麻,好香芝麻味,外脆外软。龙虾肉爽,够新鲜,龙虾嘅份量都唔少,抵赞。仲要跟埋洋葱圈,正呀!下次要再嚟食过!酥皮焗田螺好特别啊,酥皮加埋田螺一齐焗,酥皮牛油味香浓,田螺蒜蓉牛油味超级香。加埋一齐食,双重口感。炸软壳蟹软壳蟹大大只,外面吹卜卜,都炸得几靓伟,又唔会太油腻,同埋炸嘢食,我觉得紧要冇油益味,佢都做到晒👍
龙虾包

酥皮焗田螺