2023-03-20 69 浏览
对上一次黎西贡应该系几年前嘅事,对西贡嘅印象就系啲嘢好食,同埋好悠闲好chill因为工作嘅关系搞到3点左右先可以自由活动吓,咁又已经食咗野 所以就揾吓边度可以chill下就俾我喺海傍街揾到呢一间”Neko熊穴”餐厅格调行轻日本风,未食已经有不少既打卡位!叫野食前梗系问吓人有咩推荐啦!原来呢度系主打手作乌冬,餐厅自己亲手整嘅 亦都唔会落味精同化学调味 啱晒我呢啲对味精敏感嘅人!食物原材料仲要系来自我最爱嘅日本 价钱仲要唔系好贵,真系不得了!但我真系好饱,只系嗌咗杯红茶姐觉得有啲唔好意思,但店主完全冇介意,Chill系咁嫁啦!Whisky烟熏红茶我都系第一次试咁嘅配搭,whisky红茶前调有独特又细腻既烟熏味,后调就有啲麦芽香气,茶香浓郁又独特既红茶坐下坐下,又一个下午 原来呢度系收6点!逢星期二三都休息,如果想来嘅话就要睇清楚佢开门时间啦!

就俾我喺海傍街揾到呢一间”Neko熊穴”
餐厅格调行轻日本风,未食已经有不少既打卡位!

叫野食前梗系问吓人有咩推荐啦!

但我真系好饱,只系嗌咗杯红茶姐
觉得有啲唔好意思,但店主完全冇介意,Chill系咁嫁啦!

Whisky烟熏红茶

坐下坐下,又一个下午 原来呢度系收6点!
逢星期二三都休息,如果想来嘅话就要睇清楚佢开门时间啦!