2010-05-23 26 浏览
有openrice真好, 以前记得西项有平又好味既面食, 但系唔记得咩名, 找左'open map'一轮终于抄到!早上11点几12点, 吃过早午餐才去转车行山, bf 一心谂住倍我吃, 点知食玩之后佢仲意松记多过我我: 猪手牛筋腩面 ($26): 猪手主要有两只+碎d既猪手肉, 第一只果然好似大家咁讲, 皮下有d好似木屑既猪毛! 第二只就冇. 好入味不过系入左d味精既味, 不过好'林'就真既. 牛筋腩: 牛筋ok, 不过都系同一种味精味, 浪费左咁'林' 既口感. 腩就好un啦, 铜锣湾潮x先叫好食bf: 四宝面 ($40): 有猪手, 牛筋腩, 猪肠, 金钱肚. 猪肠同金钱肚系正常出品, 我又唔觉好特别. 但系食$40蚊车仔面, 得4-5粒猪肠要$7. 好贵啫如果唔当佢系车仔面, 当自己系一般面档食碗面, 咁都仲叫合理.

• 猪手