2018-06-19 469 浏览
朋友都知道我西餐之中最最最中意去帮衬,就系意粉屋,自从旺角中心同信和旁边嘅意粉屋都执咗之后,已经好少落意粉屋,对我黎讲,依家意粉屋地点唔就脚,唔就我自己。点咗两个set,羽衣甘蓝带子汤,酥皮波士顿龙虾汤,原条猪仔骨配脆薯条,带子芝士纽纹粉,牛腹肉意大利饭同珍宝杂锦薄饼。最后点我又爱又恨嘅冻 cappuccino。龙虾汤好好好热,相信原因系焗酥皮,酥皮够脆,波虾汤同带子汤都好浓郁,羽衣甘蓝味饮唔出。原条猪仔骨望上去大大份够台型,但其实食落猪肉份量唔系想像中咁多,够肉味够肉汁唔会干身,不过切猪仔骨果时要小心。杂锦薄饼略嫌饼底厚咗d, 如果薄番少少更理想,牛腹意大利饭同带子纽纽意粉份量唔太多,正系到谂份量会唔会太少之际,当所有食品上哂枱,发觉成个 set 份量好足够,食到胀肚,好彩个饭同意粉份量唔太大,啱啱好。意粉屋嘅冻 Cappuccino 好夹自己口味,但每次饮完都肚唔舒服,其实系自己问题,唔受得奶,又爱又恨! ~~>_<~~
最后点我又爱又恨嘅冻 cappuccino。