但今日嚟到荃湾食西餐,餐厅环境望落几高级,暗暗地,而且价钱唔贵。香煎三文鱼配芒果莎莎 $128因为有芒果莎莎,令到成碟嘅感觉好清爽开胃,唔会太过油腻。三文鱼质感唔松散,但食落唔干。鱼皮好脆好好味。风干火腿芦笋卷 $98用金华火腿包住芦笋,中间有牛油果,再放上薄饼上。而芦笋口感清爽,中和左油腻嘅感觉,薄饼烟烟韧韧,识落整体感觉唔单一,亦中和左中华火腿嘅咸味。而唔识欣赏金华火腿嘅我,都觉得几好味。黑松露杂菌薄饼 $118呢个薄饼系薄批,薄饼外边位脆,入面整体偏焾,拎起薄饼时唔易拎起,一定要用叉/刀帮手,拎起𠮶阵仲有少少拉丝。食落黑松露味真系几浓,不过除咗黑松露同蘑菇之外就冇其他配料,而且有少少偏油。香草海鲜意大利饭 $108由于食到最后已经好饱,对依啲饭冇太大感觉。只系觉得好足料!原本以为剩系得上面粒带子同青口,原来入面仲夹杂左几只虾,而海鲜都唔系Hea,几新鲜。饭粒粒分明,似食紧珍珠米,便烟韧嘅感觉。唔知系咪啱啱食咗pizza,呢个饭都好似有少少黑松露味😂整体来讲,餐厅气氛几好,食物价钱唔算贵,可以一试!有机会经过都可以再翻兜~

香煎三文鱼配芒果莎莎

香煎三文鱼配芒果莎莎 $128